Ipad slaví 3 roky

04. 04. 2013 / Filip Urban / aktuálně
Ipad slaví 3 roky

Je tomu právě 3 roky co ještě Steve Jobs představil ipad. Nikdo tomu zařízení moc nedával šanci a internetem se šířili vtipné obrázky slepených 4 iphonů izolepou. A musím přiznat, že i já sem se na tuhle placku díval dost skepticky. Většina lidí tvrdila, že je to zbytečné zařízení. Nedá se na tom pracovat, není tak mobilní jako telefon a nemá to klávesnici na delší práci. Nejsou pro to žádné zajímavé aplikace atp. Já odolával dva roky, ale třetí generaci ipadu už jsem podlehl a šel do fronty. Je to právě rok, co tohle zařízení máme v domácnosti a musím říct, že těch pěnez rozhodně nelituju. Ipad si u nás našel místo. Odsunul úplně notebook. Na práci mám stolní komp, ipad používám výhradně ke konzumaci obsahu internetu, řešení mailů, testování webů, beru ho na schůzky, používám na fotky, čtění časopisů a do značné míry jako herní konzoli. Wii mi kvůli němu leželo celou tu dobu zabalené v krabici.

Času na hraní nějakých komplikovanějších her už prostě není a ani se mi u toho kompu nechce zbytečně sedět (pravda, když nepočítám battlefield :) a tak se zabavím hrami na ipadu. Řada z nich jsou výborné kousky a mou touhu hrát si uspokojí v plní míře. Taky mě hrozně baví apláckej ekosystém. V momentě, kdy máte telefon, komp a ipad s nakouslím jabkem, život je zase o něco jednodušší. Fotky z Nikonu stáhnu do kompu a hned si je můžu prohlížet v ipadu, který má fantastické rozlišení a fotky vypadají bohovsky. V posteli s ipadem narazím na web, který si na druhý den na kompu otevřu, aniž bych cokoliv musel dělat. Plánování v kalendáři, řešení kontaktů, hraní her na ipadu a pokračování na iphonu, tam kde jsem skončil. Ovládání domácího audia z jakéhokoliv zařízení, které mám zrovna v ruce no a díky ipadu sem si i splnil svůj sen, stát se DJem hehehe :)

Prostě tahle placka se stala bez diskuze a po právu fenoménem. Do ruky se mi dostaly i jiné tablety od různých značek. Ne na tak dlouho, abych mohl zodpovědně zhodnotit, ale to co sem viděl tak ta user experience je prostě na ipadu nejdál. Speciálně upravené aplikace pro ipad rozlišení, jejich odezva při kontaktu s prstem a celkově nabídka je prostě bezkonkurenční.

Takže za sebe velký palec nahoru za ipad a jeho využití. Myslím, že se nemusíte bát toho, že byste si koupili ipad a ležel vám doma v rohu místnosti. Tento update byl napsán právě na ipadu :)



Komentáře

Kontrolní kód: kontrolní kód
08. 04. 2013 / 14.39 / efa

blntd: já si myslím že tablet nemusíš nijak konfrontovat s PC ani mobilem. Pokud jedeš google služby, ty na ipadu fungují výborně. Ke kompu sem snad ipad nikdy nepřipojil. Za sebe možná neobjektivně musím říct, že ipad v poli tabletů je a bude jednička. A taky je to fajn způsob jak si vyzkoušet fungování ios a dost možná prozříš a už nebudeš chtít jinak :) Hele a prodat dobře se to dá vždycky (narozdíl od androidů).

08. 04. 2013 / 12.15 / blntd

Ja zrovna zvazuji koupit tabletu. Moje prvni volba byl iPad, ale cim dal vic se zacinam priklanet k tabletu s androidem, hlavne kvuli propojeni s pc i android mobilem... Presto se ptam, ma tu nekdo zkusenosti s propojenim pc a ipadu, resp ios? Pokud bych volil android, jak funguje napr. synchronizace s android mobilem...? Diky :)

05. 04. 2013 / 07.11 / Gyd

Ja jsem puvodne pro tablet u sebe nevidel vyuziti. Na konci roku jsem ale koupil Nexus 7 a jsem spokojeny, je maly, primerene svizny a plni funkci prenosneho videa, o vikendech herni konzole a samozrejme s nim chodim po schuzkach. {odkaz}

04. 04. 2013 / 22.12 / o.

věřim, ale nemám a nechybí. můj prDellík po letech stále valí.
korektor hlásí, že bys měl být nakouslÝ:)


© Copyright 2012–2024 youngprimitive.
All Rights Reserved.
DámskéPánskéDětské