17. 12. 2010 / soft & hardware

Soft & hardware

Nechápu, že se o tom nikde neobjevili nějaké články nicméně opět tu udělám promo té předražené krabičce co se s ní nedovoláte. Teď už dovoláte a navíc zadarmo (ikdyž to gyd nerad slyší :) Na všechny iphony je nyní k dispozici zdarma aplikace VIBER. Můžete pomocí ní volat přes váš datový tarif komukoliv s iphonem, který má rovněž aplikaci. Funguje to jak na wifi tak na 3G. Vzhledem k tomu, že 3G už máme aj v Kroměřížu, je to pohoda. Testovali sme 3G rychlost a naprosto plynulý a jasně srozumitelný přenos. Aplikace funguje se zapnutým push notification, což se může projevit na výdrži baterky, ale nepozoroval sem výrazný rozdíl. Pokud máte iphone, je tenhle soft jasnou volbou. Díky Carlosovi za info :) A jak ještě poznamenal Duško. Volání zdarma do zahraničí (stačí být na wifi nebo mít lokální datový tarif) je příjemná devíza.


29. 08. 2010 / soft & hardware

Soft & hardware

Napadlo mě, napsat několik postřehů po pár dnech používání iphone 4. Sofistikovaných recenzi a inetových debat jsou po internetu stovky. Já to vezmu čistě subjektivně z pohledu člověka, co měl staré 3G a může porovnávat. První věc, která vás při pohledu na nový iphone musí zaujmout je prostě nový retina display s rozlišením 640x960. Hezké vizuální srovnání se starším displayem zde na webu Apple


04. 08. 2010 / soft & hardware

Soft & hardware

Čas se nachýlil. Ráno sem se probudil s pocitem, že je na čase přejít na fullframe. Nikon D700 je tak jasnou volbou. Je to nekomplikovanější řešení, jaké sem si mohl vymyslet, protože všechny objektivy mám DX a na FX (fullframe) nefungují. Resp. fungují ale vinětují a nedají se použít. Proto, než toho svého miiláčka D200 nasadím po bazarech, dovolím si nabídnout někomu z mladých primitivů. Takže:


07. 04. 2010 / soft & hardware

Soft & hardware

Blázinec! Tak by se jedním slovem dalo shrnout dění kolem startu prodeje nového zařízení od Apple - ipadu. Když ho Steve představil, říkal sem si jestli tohle není krok vedle. Se startem prodeje v USA se ale vynořuje řada ukázek a aplikací, která pro ipad vznikají a já začínám být přesvědčený o tom, že tahle krabička zase posune IT průmysl o značný krok dál.


10. 02. 2010 / soft & hardware

Soft & hardware

Focení je mým velkým koníčkem. Focení je jednak o hardwaru, tj. čím fotíte, ale taky dost o softwaru, tj. v čem fotky posléze upravujete. Už to bude nějaký ten pátek co sem přešel na focení do formátu RAW a s přechodem na platformu MAC OS sem řešil, co používat. Iphoto je výborné na archivaci plus kravinky jako places a faces to zase posunují dál. Na profesionální úpravu fotek Apple vyprodukovalo soft Aperture. Včera uvedlo verzi 3.0 a já neváhal a hnedle vyzkoušel. A musím říct - je to bomba!


01. 02. 2010 / soft & hardware

Soft & hardware

S blížící se pravděpodobnou hypotékou, jsem si řekl, že by nebylo od věci trošičku si zkonzolidovat své finance. Neměl sem moc představu, kolik za měsíc utratím, kolik vydělám. Zatím bylo stále odkud brát a tak sem to moc neřešil, ale to se může rychle změnit (viz mý nešťastní kamarádi s hypotékou na krku :). Ideálně si vzít tužku a psát si každou položku za co sem utratil. V 21 století máme na tohle lepší pomocníky. Stačilo zabrouzdat na apple store a objevil sem skvělou aplikačku. Money book.


18. 01. 2010 / soft & hardware

Soft & hardware

Od doby, co jsem pořídil druhý komp, začal sem řešit i způsob synchronizace dat mezi dvěma kompy a telefonem. Věděl sem že přímo apple má službu mobile me ale nechtělo se mi za synchronizaci dat platit, a tak sem pátral po různých řešeních třetích stran. Na data používal dropbox a na kontakty, kalendář a bookmarky sem pak používal fruux.


18. 12. 2009 / soft & hardware

Soft & hardware

A tož musím se pochlubit. Dlouhodobý čtenář jistě ví o mém přechodu z PC na Mac potažmo z win na mac os. Od prvního apple produktu uplynuly přesně 2 roky. Za tu dobu sem se integroval 100% do filozofie applu, sklopil zrak, přestal přemýšlet racionálně, otevřel peněženku a v naší domácnosti nakouslé jablko zapustilo kořeny a šíří se jako mor :)


08. 12. 2009 / soft & hardware

Soft & hardware

Dlouho sem tu nepsal o problémech s macem. A už je to tady :) Včera si takhle přijdu z práce, otevřu jako každý den notebook a nic. Černá obrazovka a zdarec. Klasický problém u mojí řady notebooku - nvidia čip se odporoučel. Naštěstí sem si před nějakou dobou pořídil službu next bussiness day a tak začal řešit kontakt na někoho, kdo přijede a vymění mi základní desku, abych mohl pracovat dál. Servis, který to řešil doposud, zkrachoval. Byla to menší detektivka, ale povedlo se. Dnes dojel až z PRAHY! servisák, vyměnil základní desku a já funguju dál. S chlapíkem se už známe, protože sem ho hnal do Brna už potřetí.


© Copyright 2012–2024 youngprimitive.
All Rights Reserved.
DámskéPánskéDětské