11. 01. 2024 / aktuálně

Loučení s mámou

Sedím v místnosti ztichlého bytu mojí mámi a před sebou mám jednu smutnou povinnost. Být u ní na konci životní štace…


18. 05. 2021 / aktuálně

Lego Mindstorms 2020

Ferdu čekala oslava 6 narozenin a já řešil jaký dárek by mu udělal upřímnou radost. Hračku, která ho zase může trošku posunout, hračku, kterou složí a bude se k ní vracet a hrát si s ní. Asi víte, že si jede v Legu Technic. Všechny ty ozubená kola, diferáky, zubatky pastorky, převodovky, motory, hydraulika, mechanika, fyzika v praxi. Taky ve svém věku už zvládne něco spočítat a něco málo i přečíst. Proto jsem pátral co dál. Obecně edice Lega Technic je víceméně o různých autíčkách víc nebo míň promakaných. Auta ho vlastně vůbec nezajímají. Ferdu zajímá co je ukryto pod kapotou. Taky cenovky těch stavebnic jsou šílené. Slušná stavebnice auta začíná na 4.000,- a vím jak to dopadne. Auto bude 2 dny skládat, pak bude stát na stole, než ho objeví Vincek a rozseká ho na tisíc dílečků, které už nikdy nedáme dohromady. Což o to, dílků Technic není nikdy dost, ale přišlo mi to škoda.


19. 02. 2021 / aktuálně

Jak jsme kupovali matrace Tempur

Dnes bych tu chtěl napsat pár řádků o nových matracích, které jsme si s Nitkou pořídili. Začnu trošku ze široka. Téma kvalitního spánku je fakt velké. Nemálo lidí to řeší a nemálo firem se na tom snaží vydělat. Vzhledem k tomu, že 25 let z našeho života prospíme, je kvalitní spánek fakt důležitej. A čím sem starší, tím víc si to uvědomuju. Léta jsem to fakt neřešil. Když si vzpomenu, na čem jsem dokázal ještě na studiích spávat. Proležené, stoleté matrace. Vůbec jsem to neřešil. Až se blížila třicítka, začal jsem zjišťovat, že se budím s bolavými zády. Aha. Už nejsem nesmrtelný podle všeho. Na zemi už se mi taky spát nechtělo. Začali jsme s Nitkou pátrat po nějakém řešení.


17. 02. 2021 / aktuálně

Jak jsem neunikl Covidu

Je to přesně rok, co se Covid objevil jako téma č.1 i u nás v republice. Jak se říká do roka a do dne zaklepal i na dveře našeho bytu. Respektive kanceláře. Ano. Je to tak. Covid kompletně pokosil naši firmu. Jedna naše švadlenka s ním nic netušíc přišla do práce a během týdne jsme padli všichni. Hned při prvním podezření jsme běželi na antigenní testy, které nic neprokázaly a trošku nás uklidnili, jak se později ukázalo, mylně...


15. 12. 2018 / aktuálně

Volkswagen Tiguan Allspace

Když se nám narodil Ferda, řešil jsem nové auto a rozhodl jsem se vyzkoušet Volkswagen. Volba padla na Golf v kombíku a byla to skvělá volba. Auto si mě uplně získalo a jestli se muví o tom, že Němci to mají vychytané a Golf je etalon, tak to jen podepisuju. Spousty drobností, které vám zpříjemňují cestování a dobu za volantem. Golf jezdil skvěle a každou cestu s ním sme si užívali. Teď se nám narodilo druhé dítě a po 3 letech jsem začal pošilhávat po něčem ještě trošku větším.


06. 02. 2017 / aktuálně

Stubai 2017

No jo. Zase nějaká doba. Vím :) Jako každý rok, vyrážíme s bandičkou oldschool primitivů do Alp. Už je to taková pěkná tradice. Rok se domlouváme, řešíme ubytka, kdo s kým pojede autem a "proč zrovna my jsme Béčko". Od čtvrtka do neděle pak hoblujeme sjezdovky ve středisku Stubai, které je obrovské a freeridu zaslíbené. Letos nás teda trošku vypeklo počásko. Žádný prašan, ale o to víc azura. Užili jsme si to i tak. Navíc sme poprvé, co tam jezdíme, vyrazili večer do města. Skončili jsme na nějaké místní diskotéce, kde hrál liliputí dj a tancovali tam dvě Sněhurky. Byl to dost bizár výjev. Ostatně jako celá naše výprava. Díky kluci. Už se nemůžu dočkat na další ročník. A jako každoročně, video z celé akce.


22. 12. 2016 / aktuálně

Poděkovat, zhodnotit a tak...

Sedím v kanclu a čekám na poslední zoufalce, kteří si ještě nestihli vyzvednout balíčky. Pracovat se mi nechce a tak v mailu jen vlaječkuju nevyřízené požadavky a trošku se děsím ledna. Blíží se konec roku a možná není od věci zabilancovat.


24. 05. 2016 / aktuálně

Rok s Ferdinandem

Tak už je to rok. Rok života s tímhle prckem. Řekl bych dost zásadní změna o které sem tu už psal a nebudu se tu znovu rozněžňovat. Jako asi každý rodič, sem si chtěl ten jeho první rok nějak zdokumentovat. A v tom mi přišla do rány skvělá aplikace 1secondeachday. Už z názvu je vám jasné o co jde. Natočíte video a v appce si vystřihnete konkrétní sekundu pro každý den. Ve finále vyexportujete jako jedno video s "vypáleným" datumem u každého dnu.


23. 02. 2016 / aktuálně

Geronto freeride

Tenhle prodloužený víkend jsem strávil na horách s bandičkou kumpánů, ostatně jako každý rok. Pravidelně vyrážíme od čtvrtka do neděle na Rakouský ledovec STUBAI. Jsou tam skvělé freeride zóny a počasí nás zatím nikdy nezklamalo. Až teda letos no. Jako prašan byl, ale nebylo moc vidět, kam se člověk řítí, takže to nebylo takové porníčko jako jindy.


© Copyright 2012–2024 youngprimitive.
All Rights Reserved.
DámskéPánskéDětské